субота, 15. октобар 2011.

Pansion za zivotinje Nis!

     Nisam veterinar,ali ljudsko sam bice! Volim zivotinje i da mogu, da imam uslova pre svega, sve bi ih cuvala! Ko zna koliko puta sam se vrecala iz skole, sa faxa, iz prodavnice, grada... i usput "pokupila" neko mace :) Evo, jedno takvo mi je i sad kuci, samo sto vise nije malo :)
     Pokusavam da razumem ljude koji ih se plase, koji su "alergicni" na njihovu dlaku ili perje, ali ne razumem one koji ih udome a onda napuste. Ili jos gore-ubiju!
Nekad sam se pitala zasto psiholozi ili psihijatri forsiraju pitanja "roditelja i detinjstva", pa sam vremenom prihvatila to da nam stvarno sve nase navike i nase ponasanje poticu iz tog perioda. Kako bi inace drugacije moglo da se desi da na ulici vidite malo dete, koje ni u prvi razred Osnovne nije krenulo, a vuce macku za rep, ili juri male pse kako bi ih sutnulo?! Nikako!           Verovatno ih neko od roditelja, iz nekih nepoznatih razloga bas i ne gotivi, pa tako vaspitava i svoje dete. Mislite li da je to u redu?
     Nisam zelela da pisem o vaspitanju, oni koji su roditelji valjda najbolje znaju sta rade i na koj nacin uticu na to da nam Svet bude bolji. Za pisanje ovog bloga "krivim" nepoznatu curu koja je na FB-u pokrenula stranicu "Pansion za zivotinje Nis" (nisam sigurna jer nigde ZVANICNO ne stoji nicije ime ali mislim da neku vezu sa ovim profilom ima neko ko se predstavlja kao Renata Fajs ili Irena Zivkovic). Cura u svom "pansionu" (stanu) ima puuuuno zivotinjica koje se pre svega lepo slazu, a pored toga su i vaspitane (dresirane) bas kako treba! Na zalost, koliki god da je taj "PANSION" , ona nema uslova da udomi bas onoliko zivotinjica koliko bi ona volela. Iz tog razloga, volela bih da svi pomognemo ovaj njen "projekat", na koj god nacin mozemo! Postavicu link ovog profila kako ja ne bih objasnjavala i ono sto znam i ono u sta nisam upucena.
     Nadam se da ce ovaj mali text imati nekog efekta. Unapred hvala svima koji ce bar baciti pogled na ovu stranicu i hvala NJOJ koja bez ikakve koristi pomaze najsladjim bicima!

2 коментара: